Învățământ primar

Învățământ primar (7)

Programul „Să ştii mai multe, să fii mai bun“ desfăşurat la Şcoala Gimnazială Buteni, județul Arad

Clasa pregătitoare şi clasele I-IV

Anul şcolar 2012 – 2013

 

Profesor, Sorina Mirela Vanci, specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, Școala Gimnazială Buteni, județul Arad, E-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Activităţile extracurriculare formează comportamente sănătoase, constituie sursă de interacţiune dintre elevi, contribuie la dezvoltarea capacităţii de dialog şi cooperare, presupun cultivarea respectului faţă de sine şi faţă de ceilalţi.

Prin activităţile pe care le-am desfăşurat la Şcoala Gimnazială Buteni, am urmărit ca elevii să înveţe jucându-se şi să se implice într-o gamă de activităţi interactive, creative, ecologice, culturale, sportive şi nu în ultimul rând recreative.

Tuesday, 05 March 2013 06:04

Expoziţie de mărţişoare cu vânzare la Buteni

Written by

Expoziţie de mărţişoare cu vânzare la Buteni


Mărţişorul este un obicei românesc cunoscut din vechime şi păstrat de poporul român ani şi ani.

Legenda mărţişorului şi semnificaţia zilei de 1 Martie ne trimit cu gândul la vremuri străvechi, când civilizaţia dacică sărbătorea renaşterea naturii într-o manieră asemănătoare cu cea a zilelor noastre.

Celebrul mărţişor este un obiect artizanal însoţit de şnur alb şi roşu jucând rolul unui talisman protector, aducător de fericire, bunăstare şi prosperitate.

Thursday, 21 February 2013 15:51

Despre rolul literaturii pentru copii

Written by

Despre rolul literaturii pentru copii

,,Copilul - scria Călinescu - se naşte curios pe lume şi nerăbdător de a se orienta în ea. Literatura, care îi satisface această dorinţă îl încântă. Ca să fie opere de artă, scrierile pentru copii trebuie să intereseze şi pe oamenii maturi şi instruiţi. A ieşi din lectură cu stima sporită pentru om, acesta este secretul marilor lecturi pentru tineret.”

Thursday, 21 February 2013 15:48

De la “a comunica” la “a învăța”

Written by

De la “a comunica” la “a învăța

Doina Tol - institutor

Şcoala primară Prunişor

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Motto: “Este mai ușor să aprinzi o lumânare decât să blestemi întunericul.”

Proverb chinezesc

Trăim astăzi într-o eră a globalizării economice și culturale. Oamenii din țări și culturi diferite comunică între ei frecvent și cu diferite ocazii. Ca să poată munci împreună ei trebuie să se cunoască reciproc, cunoaștere care nu se reduce la cunoașterea limbii în care comunică celălalt ci și la cunoașterea culturii, tradițiilor în care s-a format celălalt. Aproape că putem spune că toți oamenii planetei trăim într-un “sat global.”

Caracterul multidisciplinar al disciplinei Limba română și importanța formării unor competențe transversale la elevi

Multidisciplinaritatea are în vedere folosirea cunoștințelor de la mai multe discipline care nu sunt înrudite, dar care au legături între ele; disciplinele rămân independente unele față de altele, doar o temă / problemă ce aparține unui anumit domeniu este supusă analizei din perspectiva mai multor discipline. Pentru prezentarea unei personalități istorice, a unei forme de relief la geografie, a unui anotimp, folosim texte studiate la literatura română și cunoștințe care aparțin matematicii și științelor. Astfel, realizăm multidisciplinaritatea.

În plan didactic, ar însemna ca în unele lecții de istorie, geografie, științe, educație civică, educație pentru sănătate, să se folosească fragmente din creații literare precum și materiale care țin de educația muzicală ori de cea plastică, realizându-se competențe transversale datorită asimilării unor cunoștințe și dezvoltării unor abilități de la mai multe discipline de învățământ.

 

Fluturaș publicitar

Fluturas Preparandia
Fluturaș Preparandia,
fă-l să zboare mai departe!

Moodle România

Moodle Romania


Moodle România sprijină
mediul educațional românesc
cu implementarea gratuită
a platformei Moodle în
școlile și liceele din țară.

CONF WEB EDU

 

CONF WEB EDU

 

Conferințe dedicate elevilor.
Socializare & colaborare
între elevii din țară.

EDU Moodle Romania

 

Reteaua EDU Moodle Romania

Rețeaua EDU Moodle România