Monday, 01 April 2013 00:00

VIOLETA

Written by  ISTRATE DIANA CRISTINA

VIOLETAVioleta este o fată de 17 ani. Ea a rămas fără mamă de la vârsta de 8 ani. Mama ei murise într-un accident de maşină. Violeta crescuse. Ea împreună cu tatăl ei călătoreau foarte mult.

Într-o zi ei au hotărât să meargă la Paris şi să îşi găsească o casă acolo. După ce au ajuns acolo şi-au cumpărat o casă şi s-au mutat . Ei au angajat o menajeră pe nume Olga pentru menţinerea în bune condiţii a casei. Violeta făcea şcoala acasă pentru că tatăl ei nu o lăsa să meargă la o şcoală publică.Într-o zi, Violeta văzând că menajera e ocupată cu treaba sări pe geam şi fugi în oraş.Ea a ajuns la o şcoală de muzică. Tare s-a bucurat când a văzut pe frontispiciul şcolii că este cu profil de muzică. Ea voia să se înscrie pentru că muzica era pasiunea vieţii sale. Profesoara Violetei era Maria, soră cu mama ei.

 

Într-o zi, Violeta, a cunoscut un băiat pe nume Tomas. Ei se înţelegeau foarte bine. Tomas urma cursurile şcolii de muzică. El i-a adus fetei formulare de înscriere la şcoala de muzică. Violeta a completat formularele fără voia tatălui ei. La acea şcoală era şi un studio de muzică şi de dans. Pentru a putea intra trebuia să dea o probă de aptitudini. A dat proba şi a intrat. Când tatăl Violetei a aflat că fata s-a încris la şcoala de muzică a certat-o foarte tare.

Violeta,furioasă, s-a retras în camera sa de la etaj. Tatăl rămas singur în cameră şi-a dat seama că îi va face rău dacă nu o va lasă să meargă la şcoala dorită de fiica sa.După un timp de gândire a lăsat-o să participe la acea şcoală.

Ce fericită a devenit Violeta deoarece şi-a împlint visul din frageda ei copilărie!Îndrumător, Autor,

Prof. înv. primar ILIESCU MIHAELA

ISTRATE DIANA CRISTINA,clasa a III-a

Read 1438 times
More in this category: « Căţeluşul Bimo

Leave a comment

 

Fluturaș publicitar

Fluturas Preparandia
Fluturaș Preparandia,
fă-l să zboare mai departe!

Moodle România

Moodle Romania


Moodle România sprijină
mediul educațional românesc
cu implementarea gratuită
a platformei Moodle în
școlile și liceele din țară.

CONF WEB EDU

 

CONF WEB EDU

 

Conferințe dedicate elevilor.
Socializare & colaborare
între elevii din țară.

EDU Moodle Romania

 

Reteaua EDU Moodle Romania

Rețeaua EDU Moodle România